Kamboçya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Kamboçya Vatandaşlığı

KAMBOÇYA OTURMA İZNİ

Turist Vizeleri, Uzatma ve Muafiyetleri
Kamboçya, sadece sırt çantalı gezginler için popüler bir turizm bölgesi olmakla kalmayıp, göç etmek isteyen gurbetçilerin arzulanan bir destinasyonu haline gelmiştir. Bu, muhtemelen rahat vize başvuru sürecinden kaynaklanmaktadır. Kamboçya, komşu Güneydoğu Asya ülkelerinden çok daha kolay bir vize alma ülkesi durumundadır.
Kısa Vadeli Kamboçya Vizeleri
Vize, Phnom Penh'e veya Siem Reap havaalanına, kara sınırlarına veya limanlara varışta alınabilir. Pasaport ve uygun fotoğraflara ihtiyacınız var ve bir tane almamanız halinde 1-2 USD ödemeniz gerekiyor. Bununla birlikte, vizesiz seyahat etmeden önce kendi ülkenizin Kamboçya Elçiliği vasıtasıyla da ayarlayabilirsiniz. İstenilen seyahat tarihinden en az 6 ay geçerli bir pasaportunuz olduğundan emin olmanız gerekir.
Kısa Vadeli Vizeler (T)
Kısa vadeli (turist) vize, Kamboçya'ya varışınız sırasında vize başvurusunda bulunmanız durumunda sadece 20 ABD doları tutarında bir masrafa sahip olacak ve gerekli tüm dokümantasyona sahip olduğunuz sürece süreç yaklaşık 20-30 dakika sürecektir.
Bununla birlikte, bir turist ya da kısa vadeli vize çevrimiçi olarak eVisa şeklinde uygulanabilir. Başvuru formunu doldurmanız, bir kredi kartı ile ödeme yapmanız, indirmeniz, iki kopya basmanız (giriş için bir, bir tane çıkış için) ve seyahatinizde yanınıza almanız yeterlidir. 25 ABD Doları tutarında ve yayın tarihinden itibaren üç ay içinde doğrulanması gerekir. Önceden organize edilen bir vizeye sahip olmak, sınırlarda herhangi bir olası ilave masrafa maruz kalmamak anlamına gelir. Bir çevrimiçi başvuruyu işleme koymak üç iş günü sürüyor. Bununla birlikte, eVisa’lar sadece şu havaalanları ya da kara sınırlarının üçünde geçerlidir; Bavet, Poipet ve Koh Kong.
Uzatma ve Süre Aşımı
Turist vizesi, Kamboçya'da 30 gün kalmanıza izin verir ve bir takvim ayına kadar bir defaya mahsus olmak üzere 45 $ 'lık ücretle bir süre uzatılabilir; bu da, Kamboçya'dan ayrıldıktan sonra ödenmesi gereken, günde 5 dolarlık bir yasal uzatma ücreti ödemeden vize süresinin üstünde kalmanız anlamına gelmektedir. Kamboçya'daki vizenizin süresinden fazla durmanız ceza bakımından kaçınılmazdır, polis tarafından yakalanırsanız çok daha ciddi bir konudur; kendinizi yasadışı göçmen hücrelerde bulabilir ve yüzün üzerinde ülkede kalıcı olarak kara listeye alındığınızı görebilirsiniz.
Çoğu misafirhane, birkaç gün süren ve pasaportunuzu teslim etmenizi gerektirecek bir vize uzatma hizmeti sunacak; bu nedenle kimliğinizi bildirdiğinizden emin olun. Pochentong havaalanında da bir vize uzatımı elde edebilirsiniz, ancak sizin için kolaylaştırmak için çok sayıda ajans bulunduğundan bu pek de gerekli değildir; havaalanına ulaşım maliyeti, ajan komisyonu ile neredeyse aynı olacaktır.
Muafiyetler
Bazı ülkelerin vatandaşları vizesiz Kamboçya'ya girebilir, ancak ülkede kalabilecekleri süre sınırlıdır. Laos, Malezya, Singapur, Vietnam ve Endonezya sakinleri için ziyaret 30 gün sürebilir. Tayland ve Filipinler vatandaşları Kamboçya'yı ziyaret etmek için vizeye ihtiyaç duymazlar ancak sadece sırasıyla 14 ve 21 gün kalmalarına izin verilir.
Afganistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Bangladeş, İran, Irak, Pakistan, Sri Lanka, Sudan ve Nijerya'dan pasaport alan insanlar kendi ülkelerindeki Kamboçya elçiliklerinden önceden vize almalıdır; çevrimiçi vize başvurusu uygun değildir. Kamboçya'daki bir organizasyondan bir sponsorun ya da bir davetiyenin bir mektubunun olması ve ayrıca bir geri dönüş biletinin satın alınması gerekiyor.
Kamboçya'ya gelen tüm ziyaretçiler için, kara sınırlarında gerçekleşen dolandırıcılıkların farkında olmak gerekiyor; Koh Kong'daki sınır özellikle ünlü bir şöhrete sahiptir. Göçmenlik memurlarının Tayland Bahtasında ısrar ettikleri biliniyor. Dönüşüm oranı, farkı cebe çekebilecek şekilde şişirilebilir. Kibarca reddedin ve ödemeyi ABD doları cinsinden reddetemezler; Değişiklik geliştikçe tam parayı elde etmeye çalışmak zor olabilir. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için en iyi yol, turist vizenizi önceden organize etmektir.
K Vizesi
Bir K vizesi, ülkeye yabancı bir pasaportla giren Kamboçyalı bir vatandaş için geçerlidir. Kamboçyalı soylarını hala yeterince ispatlamış olmalılar; örneğin, Kamboçyalı ebeveynleri teyit eden dokümanlar bunlara dahil olabilir. Bir K vizesi ücretsizdir, süresiz geçerlidir ve birden fazla giriş ve çıkışa izin verir.
Transit vize (D)
Yalnızca 3 güne kadar geçerli olup son varış noktanıza devam etme niyetinizin kanıtını vermelisiniz. Transit vizeler varışta havaalanında verilir.
Uzun Vadeli Kamboçya Vizeleri
Ticari vizeler
Kamboçya hükümeti, yurtdışından gelen yatırımları teşvik etmek için son yıllarda ticari vize alma sürecini büyük ölçüde rahatlattı.
Uzun vadeli Kamboçya vizeleri
İşletme / Normal Vize (E)
Bir işletme vizesinin (E vizesi) başlangıç masrafı 25 ABD Doları’dır ve bir aya kadar bir süre kalabilir. Bununla birlikte, Kamboçya'daki vize sisteminin esnekliği, işletme vizesinin uygulanabilir uzun vadeli bir seçenek olduğu anlamına gelmektedir.
Phnom Penh havaalanının karşısındaki göçmenlik bürosunda süresiz olarak uzatılabilir. Uzatma masrafları bir ekstra ay için 35 ABD doları, 3 ay için 65 ABD doları, 6 ay için 125 ABD doları ve bir yıl için 200 ABD doları.
Bir alternatif var, ancak gayri resmi. Pasaportunuzu ertesi gün geri alacaksınız, ancak bir prim ödemek zorunda kalacaksınız. Gayri resmi rotayı takip etmeye karar verirseniz, vizenizi bir kez yenilediğinizde, tekrar yenilemek oldukça sorunsuz bir işlemdir. Resmi güzergahı almak ancak başka uzatmaların da aynı sürece tabi tutulması anlamına gelir, ancak sizin için bir işveren organize ediyorsanız bu sorun olmamalıdır. Bir ticaret vizesi, ülkeye birkaç kez çıkıp giriş yapmanızı sağlar.
İş vizeleri, sıradan işlerle uğraşan ve Kamboçya'ya İngilizce öğretmenleri olarak gelen insanlar için de gereklidir.
Daimi ikamet
Kalmaya karar verirseniz ne olacak?
Sıradan bir vize süresiz olarak uzatılabilirken, Kamboçya'da kalıcı ikamet mevcut değildir. Kalmaya karar verirseniz, iş vizenizi her yıl genişletmeye devam edebilirsiniz veya Kamboçya vatandaşı olmayı seçebilirsiniz, ancak bu gerekli değildir

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Kamboçya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Kamboçya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Kamboçya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kamboçya vatandaşlık başvuruları İçişleri Bakanlığınca yapılır ve süreç 2 ila 3 ay sürebilir. Kamboçya vatandaşı olmak, ancak ülkenizin yasalarına göredir, eski ülkenizin vatandaşı olarak kalma ve çifte vatandaşlığa sahip olma mümkündür.
Kamboçyalı bir vatandaş olduğunuzun en önemli yararı, eğer orada uzun süre yaşamak istiyorsanız, kendinizi ülkenizde bulabiliyor olmanızdır. Ancak, düşündüğünüz gibi yurttaşlık kazanmak kolay değildir. Son zamanlarda vatandaşlık için gerekli nakit bağışları önemli ölçüde artmıştır.
Kamboçya halkının yararına Kamboçya hükümetine 310.000 ABD doları bağış yoluyla vatandaşlık elde edilebilir.
Alternatif olarak, Kamboçya vatandaşı olmak için, ülkede en az yedi yıldır yaşamış ve çalışmış olmalısınız. Ayrıca, Khmer'ı okuma, yazma ve konuşma yeterliliğini ispatlamak için bir sınav gerekecektir.
Evlilik yoluyla vatandaşlık
Bir Kamboçyalı ile evlilik, vatandaşlığın verildiği başka bir yol olmakla birlikte, bunun nedeni ancak evliliğin tescili sonrası üç yıllık birlikte yaşamanın ardından gerçekleşebilir. Kamboçya'da doğan her çocuk, Kamboçyalı olup olmamasına bakılmaksızın babasının vatandaşlığını alır.
Belgeler
Pasaport Gereklilikleri (Vizeler Dahil):
Kamboçya'da kalmak için orijinal, imzalanmış pasaport altı ay geçerlidir ve Kamboçya vizesi için en az bir adet boş pasaport sayfası mevcuttur. Pasaportun arkasındaki değişiklik sayfaları Kamboçya vizelerine uygun değildir.
Kamboçya Vizesi Başvuru Formu:
Bir Kamboçya vizesi başvuru formu imzalanmalıdır. Talep verdikten sonra, Vize Başvuru Seti’nizdeki başvuru formunu doldurun.
Fotoğraf Gereksinimleri:
Renkli, ön planda ve düz / açık arka planda son zamanlarda çekilmiş 2 x 2 pasaportlu fotoğraf.
- fiziksel pasaport fotoğrafları vermek yerine, talep verirken fotoğraf çekinebilirsiniz.
Kısa Öz Amaç (Cover Letter denilebilir) Mektubu:
Kamboçya ziyaretinin amacını açıkça belirten mektup. Ticari mektupta, başvurandan kimin finansal açıdan sorumlu olacağını da belirtmelidir ve Kamboçya'da detaylı iletişim bilgileri sağlamalıdır.
Kamboçya Konsolosluğu, başvurunuzu desteklemek için resmi bir ticari mektup ister. On-line Kamboçya Kısa Öz Amaç oluşturmak için, bu hizmeti talep etmeniz ve talebinizi verdikten sonra alacağınız Vise Başvuru Seti’nizdeki basit çevrimiçi formu kullanarak bilgi vermeniz yeterlidir.
Seyahat Kanıtı Düzenlemeleri:
Bilgisayar havayolu şirketinden veya bir Seyahat Acentasından veya Kamboçya'dan giriş ve çıkış yapan havayolu biletlerinin uçuş güzergahını oluşturur. Yolcudaki gezginin tam adı pasaport üzerindeki adla eşleşmelidir.


Kamboçya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Aktif Korunma - Maddi varlıklarınızı korumak için sayısız fayda ve maddi imkânlara karşı yasal bir koruma aracı olarak ikinci bir vatandaşlığa (ve seçilmişse, yeni bir Khmer ismine) sahip olduğunuz servetin bir kısmını güvence altına alabilirsiniz.
Gizlilik - Birçok ülkede gizlilik artışı, zenginliğinizin bir kısmının ikinci bir vatandaşlığa ayrılması için her zamankinden daha önemli bir gerekçedir. Ayrıca, vatandaşlık belgeleriniz için adınızı yerel bir Khmer adı olarak değiştirebilirsiniz.
Kusursuzluk - Yasak vergilendirme ve hiper enflasyon gibi pek çok ekonomik konu siyasi olarak istikrarsız ortamlardan ortaya çıkıyor. Kamboçya'da makul bir oranda varlıklarınız ayrı ayrı tutulduğundan bu ekonomik kaygılar büyük oranda engellenebilir.
Mobilite - Kişisel ve finansal hareketlilik, yüksek net değerli bireyler için anahtar meselelerdir. İkinci bir vatandaşlık size, genellikle başka yerlerde reddedilen bir esneklik sağlayabilir.


Kamboçya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 362.07 USD
Apartman (1 yatak odası) merkez dışında 183.83 $
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 965.22 $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 416.67 $
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 1,490.00 $
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 990.75 $
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 185.40 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 10.70
Nerede Yaşamalı ?
Kamboçya'da, nüfusun büyük bir yüzdesi günde 1 ABD $ 'dan daha düşük bir miktarla yaşıyor, temel hizmetler sorunlu ve ülke siyasi entrikasyonla dolu - ancak güvenlik durumu biraz daha gelişti ve artan rakamlar ziyaretçilerin Kamboçya’da şaşırtıcı tapınakları ve plajları yeniden keşfetmesine imkan sağlıyor.Başkent Phnom Penh yaşamak için en uygun yer denilebilir.



Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın